CONVERSIE OPTIMALISATIE BETER GEBRUIKEN OP JE WEBWINKEL

Conversie optimalisatie beter gebruiken op je webwinkel

Conversie optimalisatie beter gebruiken op je webwinkel

Blog ArticleConversie optimalisatie is cruciaal Wanneer je online wilt groeien. Het zorgt ervoor dat je bezoekers beslist klanten worden, en niet slechts maar lezers van je content. Zonder conversie optimalisatie is er geen online groei mogelijk, omdat er dan simpelweg nauwelijks omzetting van bezoekers naar klant plaatsvindt. Kortom: conversie optimalisatie is essentieel voor iedere webwinkel welke online succes wil behalen!

Conversie optimalisatie ondersteunt je uiteraard je online doelstellingen te behalen.Het zorgt daar immers voor dat je site beter converteert, en het is precies wat je wilt Wanneer onderneming die online groeien wil.

Conversie optimalisatie is echter ook niet iedere keer even makkelijk.je moet weten daar waar je moet beginnen, en welke factoren van kracht zijn op de conversie van je site. Dus melden wij in dit artikel tips aan conversie optimalisatie: op welke manier pak je het aan, en welke factoren zijn belangrijk?

Daar waar kun je het beste starten?Indien je conversie optimalisatie wilt toepassen op je webshop, is dit essentieel om te weten waar je moet beginnen. je kunt immers ook niet onverwacht alles gaan transformeren op je webshop en verwachten het het automatisch leidt tot meer conversies. Er is een strategie nodig!

Wij adviseren dus iedere keer aan om te starten betreffende dit bepalen van je conversiedoelstelling. Wat wil je precies bereiken met conversie optimalisatie? Wil je meer aanvragen voor een offerte, verdere inschrijvingen voor je nieuwsbrief ofwel verdere verkopen van je middelen?

Zodra je weet hetgeen je wilt bereiken, is dit tijd om te kunnen gluren naar de conversie van je website. Hoe converteert je site nu? welke pagina’s afleveren conversies op, en welke ook niet? Op welke plaatsen verliest je webwinkel bezoekers, en hoe?

Dit soort inzichten kun je bemachtigen met conversieanalyse. je analyseert vervolgens de conversie op je webwinkel, en kijkt daar waar daar opties liggen voor optimalisatie. Zo weet je exact daar waar je betreffende conversie optimalisatie aan zou kunnen gaan werken!


welke factoren zijn essentieel?Er zijn heel wat verschillende factoren die van toepassing zijn op de conversie van een website. Enkele van die factoren hebben te maken met de technische functionaliteit van je webwinkel, terwijl verschillende factoren verdere met de teksten van je webwinkel te maken hebben.

In het artikel hebben wij de meest gebruikte conversiefactoren voor je onder elkaar gezet:


  • Laadtijd van de site: een site moet snel laden, want bezoekers willen niet lang wachten. een lange laadtijd kan ervoor zorgen dat bezoekers afhaken, en dat is vanzelfsprekend niet wat je wilt!

  • Gebruiksvriendelijkheid: een site moet gebruiksvriendelijk zijn. Dit betekent bijvoorbeeld dat de navigatie logisch in elkaar zit, en dat bezoekers vlug mogen ontdekken wat ze zoeken.

  • Aantrekkelijke inhoud: je website moet mooie strekking hebben. De teksten dienen echt geschreven zijn, en de afbeeldingen mooi en relevant.

  • Perfecte call-to-actions: op je webwinkel horen duidelijke call-to-actions te staan. Dit zijn buttons of links die bezoekers naar de conversiepagina bijdragen, bijvoorbeeld een aanvraagformulier of een ‘koop nu’ -knop.Als je conversie optimalisatie wilt toepassen op je webwinkel, is het zeker cruciaal om te kijken naar die factoren. Als één van deze factoren ook niet perfect is, kan dit negatieve invloed hebben op de conversie van je webwinkel.

De passende tools gebruiken


om conversie optimalisatie succesvol toe te kunnen passen, is het essentieel om de passende tools te gebruiken. Die tools helpen je immers met het meten van de conversie op je site, en verlenen inzicht in welke factoren van kracht zijn op de conversie.

Wij adviseren dus iedere keer aan om Google Analytics en Hotjar te gebruiken. Google Analytics geeft inzicht in op welke manier bezoekers met je website interacteren, en Hotjar laat zien op welke manier mensen door je webwinkel navigeren. Die inzichten kunnen je verder helpen bij het opstellen van je conversiestrategie, en bij het beslissen waar je aan moet hier werken.

De juiste conversie optimalisatie expert vinden


Als je conversie optimalisatie wilt toepassen op je webwinkel, is het essentieel om de geschikte partner te vinden. je kan immers niet alles alleen doen, en het is heerlijk om iemand te hebben die je opweg kan helpen betreffende raadgeving en ondersteuning.

Wij adviseren dus iedere keer aan om een persoon in te schakelen die afdoend ervaring heeft en heel wat getest heeft om te zien wat wel werkt en wat ook niet. een conversie optimalisatie specialist is specialistisch in conversie, en weet precies wat er benodigd is om de conversie van je site te optimaliseren. Ze hebben de geschikte kennis en expertise, en kunnen je opweg helpen betreffende het opstellen van een effectieve strategie.

Als je een conversie optimalisatie expert inschakelt, weet je zeker dat je webshop in goede handen is. Je hoeft je dan slechts nog maar bezig te houden met het doen van de strategie, en niet met het ontwikkelen ervan. Dit bespaart je veel waardevolle tijd, en zorgt ervoor dat je conversie in aanzienlijke tijd sterk kan optimaliseren!

Kies voor Sven Kersten: Conversie specialist


Om je verder opweg te helpen kan ik je je aanraden om te kijken bij Sven Kersten van Spixels. Sven denkt met je mee en stelt jouw doelen voorop. Zo is er iedere keer ruimte om even te sparren en indien je een WordPress website hebt dan geeft hij je niet louter raadgeving maar hij kan tevens het uitvoerende werk voor je doen.

Report this page